HAŠK pokrenuo inicijativu za ostanak 18 klubova u Trećoj HNL Zapad

Pomalo neočekivana vijest stigla je danas s maila NK HAŠK. Zagrebački klub velike tradicije odlučio je započeti inicijativu za ostanak Treće HNL Zapad na 18 klubova poslavši inicijalni mail Izvršnom odboru HNS-a, njegovom izvršnom direktoru Damiru Vrbanoviću, povjereniku lige Damiru Stipkoviću te gosp. Marijanu Kustiću.

Iz HAŠK-a rezonski zaključuju da će se zbog proširivanja Druge HNL na 14 klubova dogoditi situacija kako je moguće da iz Treće HNL Zapad ove sezone ispadne čak pet momčadi, a to znači da bi se za ostanak u ligi borilo više od pola lige, čime će se, kako realno zaključuju u HAŠK-u, stvoriti velika nervoza i dodatni nesportski efekti.

Stoga, iz HAŠK-a predlažu da se zadrži sustav s 18 klubova u iduće dvije sezone, 2018/2019 i 2019/2020 te naglašavaju kako bi u tom vremenu klubovi imali dovoljno vremena za ispunjavanje svih kriterija za natjecanje u Trećoj HNL Zapad.

Obzirom da bi potvrda ovakve inicijative olakšala “život” dvocifrenom broju klubova u ligi, gotovo je sigurno da će mnogi podržati ovu HAŠK-ovu ideju. No, o svemu će još biti govora sigurno u narednim danima.