HAŠK započeo s pripremama

,

Nogometaši HAŠK-a započeli su u utorak 13.7. pripreme za novu sezonu u 3.HNL Središte. Trener Ivan Piplica sa svojim sturčnim stožerom na prozivci je imao 20 igrača, a od kadra od prošle sezone na prozivku nisu došli Kos i Barišić koji se priključuju krajem tjedna. Novi igrači u kadru na početku sezone su Nemanić te dvojac na probi Pintarić i Jelavić, a u upravi kluba i u stručnom stožeru očekuje se još nekoliko pojačanja. Ove sezone pred klubom je iznimno zahtjevna sezona jer još uvijek se ne zna koliko klubova će ostati u jedinstvenoj drugoj ligi (op.a. od sljedeće sezone je promjena u imenima liga. 1.HNL postaje elitna, 2.HNL postaje 1.HNL, a nova jedinstvena liga bit će 2.HNL.), a koliko će nastaviti natjecanje u 3. HNL.

Glavni trener Piplica u novoj sezoni očekuje nastavak dobrih igara koje su krasile HAŠK protekle sezone i da od samog početka dobre igre budu praćene istim takvim rezultatima.

– U ovu sezonu ulazimo više-manje nepromijenjenog kadra s godinu dana više iskustva. Naravno, fokus nam je kao i do sada na razvoju i afirmaciji Haškovih mladih igrača, a od mlađih igrača koji su prošle sezone pokazali potencijal te na račun toga zaslužili ugovore se očekuje da taj svoj potencijal potvrde u punom smislu i opravdaju ukazano povjerenje. Pred nama je duga i neizvjesna sezona, ali nam je cilj proći puno mirnije kroz nju. Kraj prošle sezone nam je putokaz kako trebamo izgledati na terenu i rezultati će doći. Pripremne utakmice će nam pokazati idemo li u dobro smjeru. – rekao je Piplica.

Okosnica momčadi ostala je, a HAŠK će i ove godine kapetanski predvoditi Stipe Miloš. Iako u prošloj sezoni se u ligi ostalo tek u posljednjem kolu ove godine i Miloš očekuje potpuno drugačiju priču.

-Na nama je da se dobro pripremimo i da repliciramo igre s kraja sezone. Ostali smo na okupu te nam je to sigurno prednost. Mladi igrači imat će priliku za dokazivanje, a nama senatorima je zadaća da ih usmjerimo i podržavamo u razvoju. Prošla godina bila je iznimno čudna, a ove godine nadamo se da ćemo pred našim navijačima pokazati više – rekao je Miloš.

HAŠK će prvu pripremnu utakmicu odigrati u srijedu 21.7. na domaćem terenu s Ponikvama s početkom u 10 sati, a do sada su potvrđene pripremne utakmice s juniorima Intera, Bistrom, Gajom iz Mača i Samoborom.

Prvenstvo bi trebalo početi 21.08., a više informacija objavit ćemo čim budu dostupne!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)