Intervju s glavnim trenerom Ivanom Piplicom

Uoči početka sezone i kao najavu prve utakmice popričali smo s našim trenerom Ivanom Piplicom.

P: Iza nas je pripremni period. Bilo je promjena u svlačionici, neki starosjedoci su napustili klub, ali su i nova imena u našim redovima. Kako si zadovoljan s pripremnim periodom i novim igračima?

IP: – Pripremni period je protekao u znaku većeg broja mehaničkih ozljeda pa nam je u prosjeku za svaku utakmicu nedostajao minimalno jedan do dva igrača koji su bili u trenažnom procesu, ali istovremeno me je i veselio takav pristup gdje su dečki na treninzima od prvog dana pokazali svoj maksimalni angažman i natjecateljski pristup. Iznimno sam zadovoljan načinom na koji je momčad prihvaćala nove zahtjeve, principe i ideje iz treninga u trening te nam omogućila da podižemo razinu rada, a samim time i očekivanja od nadolazeće sezone te bih pripreme kao takve ocijenio uspješnim.

P: U ljeto je bilo dosta promjena u kadru. Kako bi ocijenio transfere?

IP:- Tako je, bili smo dosta aktivni u prijelaznom periodu, napustili su nas naši “senatori” Miloš, Zelenika Barišić, Kos, Nemanić, Omazić, Salamunović…, ali isto tako treba napomenuti da smo i zadržali kostur momčadi od prošle sezone, praktički osam prvotimaca koji su iznijeli teret prošle sezone su još uvijek s nama. Ciljano smo radili na dovođenju pojačanja po svim linijama, jako sam zadovoljan s pridošlim igračima koji su pokazali u svim segmentima da će nam biti pojačanja i od velike važnosti u nadolazećoj sezoni.

 

P:Pripremne utakmice nisu rezultatsko mjerilo, ali veseli uspješna generalna proba protiv Trešnjevke. Mi koji smo gledali utakmice vidimo da je stil ostao isti, a da je obrana još čvršća. Hoće li obrana biti snaga HAŠK-a ove godine?

 

IP:- U principu nam je svaka utakmica bitna, ne bih to posebno naglašavao kao generalnu probu jer je svaka utakmica drugačija, a izvedba protiv Trešnjevke očekivano je bila najbolja do sada jer je to posljedica vremenskog procesa od kad je momčad na okupu te se nadam da ćemo iz utakmice u utakmicu biti još bolji i još više rasti. Smatram da je najveća snaga Hašk-a u tome šta smo praktički u istom sastavu sada već treću sezonu i iskreno se nadam da će nam napad biti najbolja obrana.

 

 

 

 

 

P:Liga je ostala s 18 klubova, ali su neka nova imena u njoj. Koliko si uspio popratiti konkurentne klubove.  Je li liga izjednačenija  od  prošle godine?   

IP:- Već petu sezonu sam “unutra” i mišljenja sam da će liga biti izjednačenija i zanimljivija nego prošle sezone. Novi klubovi su odradili dobre prijelazne rokove, bili su vodeći u svojim ligama prošle godine, praćeni su navijačima na domaćim i gostujućim terenima i svima će biti neugodan protivnik u ligi.

 

P:Koje su ambicije ove sezone? Možemo li napasti sami vrh?

IP:- I prije sam to ponavljao, kao i prošle sezone ambicije su uvijek najviše i smatram da nijedan klub u prvenstvo ne ulazi sa stavom kako bi volio završiti sezonu na pretposljednjem mjestu, a o stavu igrača koji imaju ambicije igrati nogomet na većem nivou nije potrebno ni spominjati, tako da po meni svi napadaju vrh. Isto tako i mi ulazimo u prvenstvo, sportski i ljudski je nadati se najvećem mogućem plasmanu, a prvenstvo će pokazati pravu istinu.

 

P:Za vikend krećemo s prvenstvom. Otvaranje je u gostima kod Kurilovca. Teško gostovanje, ali što možemo očekivati.

 

IP:- Ni jedno gostovanje u ligi nije lagano, pa tako ne očekujem niti da će biti promjene u otvaranju prvenstva. Do sada smo uvijek imali izjednačene i korektne susrete s pregršt dobrih poteza i akcija da bi u konačnici rezultat otišao na jednu ili na drugu stranu, te očekujem da će tako biti i ovog puta. Uz dužno poštovanje prema momčadi Kurilovca, nikoga ne podcjenjujemo ali i ne precjenjujemo u ligi, dolazimo se nadigravati s jedinim krajnjim ciljem, a to je otvaranje prvenstva pobjedom.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)