Ostanak osiguran, eksplozija Krajačića, a sada kamp Reala

,

HAŠK Turbulentna sezona završila je uspješno i na zadovoljstvo svih u klubu

HAŠK – DUGO SELO 5:0

Haškovci su na sjajan način završili sezonu i nakon više nego uvjerljive pobjede protiv Dugog Sela (5:0) osigurali ostanak u trećeligaškom društvu, koje su prema igri u proljetnom dijelu prvenstva i apsolutno zaslužili.

Nema sumnje da se dolazak legendarnog Ilije Lončarevića na Pešćenicu kao i njegovog trenerskog učenika Stipe Brnasa, pokazao kao pobjednički potez predsjednika HAŠK – a Vinka Barišića.

Posljednja prvenstvena utakmica u jednoj od najdužih sezona u povijesti trećeligaškog natjecanja, nije ponudila dramatiku, a svakako treba izdvojiti i sjajnog napadača haškovaca Vida Krajačića koji je u dvoboju protiv gostiju iz Dugog Sela postigao svih pet pogodaka i sezonu završio kao treći strijelac lige s 25 postignutih golova. Ispred Krajačića su samo Matija Smrekar iz Zagorca koji je postigao 29 pogodaka i najbolji strijelac lige, napadač Vinogradara Igor Prijić, koji je u suparničke mreže pogađao čak 39 puta. S obzirom na sve što je Krajačić pokazao u ovoj sezoni, jedan od glavnih zadataka u predstojećoj pauzi bit će njegov ostanak u dresu HAŠK-a jer možda je i stiglo vrijeme da se ovaj stari zagrebački klub, nakon podosta godina, vrati na neke pomalo zaboravljene staze uspjeha i borbe za najviše pozicije u ligi.

S obzirom na uvjete koje posjeduje HAŠK bez problema može i treba imati drugoligaške ambicije jer zaista nema svrhe svake godine se boriti za ostanak. Samim tim, ako ste stalno u borbi za ostanak, kad – tad će vas snaći sudbina Rudara iz Labina, Segeste, Pazinke i Vrapča koji će sljedeće godine igrati u 4. Ligi.

No, ljeto će ionako dati odgovore na većinu pitanja pa tzako i u kojem će smjeru ići Haškove ambicije. Sezona na Pešćenici još nije završena, dapače uslijedit će „šlag na tortu“, a to je kamp prvaka Europe madridskog Reala, koji će se na stadionu na Pešćenici održati od 25. do 29. lipnja. Na njemu će sudjelovati dječaci od 7 do 17 godina, a svi sudionici imat će čast raditi sa službenim trenerima Reala, te će 15 najboljih na kampu dobiti poziv za putovanje u Madrid i posjet Realu (sve informacije na webu HAŠK-a www.hask.hr i stranici https://www.frmclinicscroatia.com/zagreb.

Osobno sam sretan i ponosan što smo zahtjevnu sezonu završili na pobjednički način. Ilija Lončarević je sa svojim znanjem dokazao o kakvom se trenerskom magu i znalcu radi i njegov dolazak u HAŠK ključan je za naše pobjedničko proljeće, a svakako treba pohvaliti i trenera Stipu Brnasa. Za ambicije u narednoj sezoni bit će vremena, a sada samo s velikim ponosom mogu istaknuti skorašnji početak Realovog kampa na Pešćenici. Veliki je to dan za naš klub i ne sumnjam da ćemo u potpunosti ispuniti zadatke i očekivanja, te da će svi polaznici kampa kao i treneri Reala na našem stadionu i u gradu Zagrebu i Hrvatskoj osjećati više nego ugodno. S obzirom da je broj polaznika kampa ograničen svi oni koji se žele prijaviti neka to učine što prije dok još ima slobodnih mjesta – naglasio je odlično raspoloženi predsjednik HAŠK-a Vinko Barišić.

K. Guberina

Izvor: Sportske novosti

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)